Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
25 maja 2019, imieniny Grzegorza Leona Urbana
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Agnieszka
20 dag biszkoptów

50 dag truskawek

20 dag cukru

cukier waniliowy

2 białka

sok z 1/2 cytryny

tłuszcz do nasmarowania tortownicy

Tortownicę natłuścić i wyłożyć biszkoptami. Pozostałe biszkopty pokruszyć i wyłożyć nimi wolną przestrzeń. Truskawki oczyścić, osuszyć i pokroić na połówki

lub ćwiartki, wymieszać z połową cukru wyłożyć na biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać cukier i cukier waniliowy, wyłożyć na truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160-180 °C) i piec do chwili, gdy piana nabierze jasnozłotego koloru. Zamiast truskawek możemy wykorzystać wy-drylowane czereśnie albo przebrane czarne jagody, maliny lub porzeczki.
Więcej przepisów na literę A
masz fajny przepis? nie ma go tutaj? wyślij go a my załatwimy resztę

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.05 s.