Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Babcine Korniszony
/ kg małych, jędrnych ogórków 3 szklanki przegotowanej wody 2 szklanki octu winnego

1 łyżka ziaren pieprzu

1/2 łyżki ziela angielskiego

2 listki laurowe 2 szklanki cukru

Wodę zagotować z octem winnym z pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i łyżeczką cukru. Gorącą zalewą zalać korniszony tak, aby zalewa przykrywała ogórki, i pozostawić na dwa tygodnie. Wtedy zlać zalewę i przygotować nową (ocet może być nieco słabszy) i raz jeszcze zalać korniszony.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.