Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
25 maja 2019, imieniny Grzegorza Leona Urbana
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Bałtycka Sałatka
5 sporych ziemniaków

25 dag dowolnego ugotowanego lub

pieczonego mięsa (najlepsze jest mięso

drobiowe) 2 jajka

1 kwas kowate jabłko 1 kiszony ogórek

1 duży filet śledziowy lub dwa małe

2 średnie buraki

Przygotować sos: wymieszać razem pół słoiczka chrzanu rozrobionego ze śmietaną, łyżeczkę do herbaty pikantnej musztardy, sporą garść posiekanej natki pietruszki. Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, lekko zwilżyć sokiem z kiszonego ogórka. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę podobnej wielkości. Jabłko obrać i usunąć gniazdo nasienne, również pokroić w kostkę, podobnie jak śledzia i ogórek. Wszystko starannie wy-

mieszać. Chrzan wymieszać ze śmietaną (proporcje ustalić według smaku), musztardą i posiekaną natką, doprawić sałatkę i przed podaniem wstawić na pół godziny do lodówki.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.