Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
25 maja 2019, imieniny Grzegorza Leona Urbana
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Bananowiec
3 spore banany

3 jajka

l 1/2 szklanki mąki pszennej

1/3 szklanki kaszy manny

1 szklanka cukru

V? szklanki oleju

1 porcja proszku do pieczenia

(na 50 dag mąki) sok z cytryny sól

cukier puder do posypania tłuszcz i tarta bułka do nasmarowania formy

Jajka utrzeć z cukrem. Banany obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Zmiksować lub przetrzeć przez sito, wymieszać z masą jajeczną i wyrobić na jednolitą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do

pieczenia i szczyptą soli, dodać do masy bananowej razem z kaszą manną i dobrze wymieszać lub zmiksować. Dodać olej i wyrobić na jednolitą masę. Przelać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) i piec około 40 minut. Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.



25 dag cukru

cukier waniłinowy

4 duże cytryny

20 dag masła lub margaryny

6 jajek

1 porcja proszku do pieczenia (na 50 dag mąki)

20 dag mąki (czubata szklanka)

3 łyżki mąki ziemniaczanej

10 dag zmielonych w młynku

łub drobno posiekanych migdałów łub orzechów arachidowych oraz 3 łyżki grubo posiekanych migdałów łub orzechów

PLACEK NA POPRAWĘ HUMORU

25 dag mąki pszennej

20 dag cukru pudru

10 dag margaryny

2-3 łyżki śmietany

1 porcja mrożonych malin

1 porcja proszku do pieczenia

sól

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.