Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Beżowa Pianka Bydgoska
3 białka

3 łyżki mąki ziemniaczanej

3 łyżki zimnej wody

1/2 szklanki miałkiego cukru

1 łyżeczka octu

cukier waniliowy

sól

tłuszcz do nasmarowania formy

bita śmietana (może być

w sprayu) 1 pomarańcza lub 2 mandarynki

albo 1-2 kiwi

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie dodawać wodę, cukier, ocet i mąkę przesianą z cukrem waniliowym, stale ubijając. Beżowe ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (150-160°C), nie otwierając drzwiczek podczas pieczenia.

Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem przybrać ubitą śmietaną i cząstkami owoców.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.04 s.