Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
25 maja 2019, imieniny Grzegorza Leona Urbana
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Biała Kiełbasa Po Poznańsku
1 kg białej kiełbasy

2 średnie cebule

1 główka czosnku

tłuszcz do nasmarowania formy

Formę do zapiekania natłuścić i ułożyć w niej dość ciasno kiełbasę. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Ząbki czosnku obrać i przekroić na połówki. Kiełbasę obłożyć krążkami cebuli i przekrojonym czosnkiem. Nakłuć ostrym widelcem lub wykałaczką i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 °C) na godzinę, co pewien czas nakłuwając polewać kiełbasę tłuszczem z pieczenia. Podawać na gorąco z chrzanem i pieczywem.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.