Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Biszkopt Puszysty
/ kostka margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 jajka

skórka z 1 i sok z 1/2 cytryny

2 1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 utłuczonej laski wanilii lub 1 torebka

cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka sody sół, cukier puder do posypania tłuszcz i tarta bułka do formy

Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem i wanilią na jednolity krem, następnie po jednym dodawać jajka, a następnie sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiać z sodą i szczyptą soli, dodawać po łyżce do masy maślanej. Ubijać do chwili, gdy masa stanie się puszysta. Przełożyć delikatnie do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 °C) na 45 minut.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.