Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
25 maja 2019, imieniny Grzegorza Leona Urbana
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Brokułowy Krem Sopocki
1-2 cebule

1 torebka mrożonych brokułów

(40-50 dag) 3 szklanki esencjonalnego rosołu z kostki

(warzywny, grzybowy, drobiowy) 2/3 szklanki gęstej śmietany (22%) duża garść startego sera garść posiekanej zieleniny (natka

pietruszki, szczypiorek) starta gałka muszkatołowa sól, pieprz grzanki z pieczywa tostowego lub groszek

ptysiowy

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Zalać gorącym rosołem z kostki, zagotować, wrzucić brokuły i gotować 10 minut od chwili wrzenia. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Ponownie zagotować. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami ostudzonej zupy, wlać do garnka, dodać ser i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.07 s.