Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Browarki
2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki piwa

25 dag (1 kostka) margaryny

sól

ewentualnie dowolny dżem

Margarynę schłodzić w zamrażalniku, następnie zetrzeć ją na tarce z dużymi otworami. Dodać mąkę przesianą ze szczyptą soli oraz piwo, wszystko szybko wyrobić. Dość grubo rozwałkować, wycinać ciasteczka (można do tego celu użyć niewielkiej szklanki). Na środek każdego ciastka można położyć kleks dżemu. Wstawić do nagrzanego piekarnika (220 °C) i piec do zrumienienia (około 7-10 minut).

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.