Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Brzoskwinie Pałacowe
4 duże brzoskwinie lub nektarynki

albo 8 połówek dokładnie odsączonych brzoskwiń z puszki

1 puszka brzoskwiń w zalewie (połówki)

2 torebki galaretki brzoskwiniowej lub pomarańczowej

1/2 szklanki waniliowego serka

homogenizowanego 1 łyżka rodzynek garść posiekanych orzechów (laskowe,

włoskie, arachidowe) łub migdałów 1 łyżka rumu lub aromat rumowy

albo arakowy ewentualnie bita śmietanka (może być

w sprayu)

1 torebka budyniu z cukrem (waniliowy, śmietankowy, migdałowy, bananowy)

2 szklanki mleka

1 łyżka masła łub margaryny

2-3 łyżki rumu, brandy lub kilka kropli

aromatu rumowego lub arakowego kawałek czekołady łub wiórki

kokosowe

Budyń przygotować według przepisu, ostudzić do temperatury pokojowej. Wiórki zalać alkoholem, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i przekroić na połówki. Usunąć pestki, a w ich miejsce włożyć łyżeczkę wiórków. W małych salaterkach układać po dwie połówki brzoskwini i zalać budyniem, ostudzić.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.