Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Budyń Piegowaty
1 torebka budyniu z cukrem (śmietankowy, waniliowy, bananowy, czekoladowy, migdałowy)

20 dag czarnych jagód

1 łyżka masła lub margaryny

bita śmietana (może być w sprayu lub z torebki)

Jagody przebrać. Budyń przygotować według przepisu, zagotowując mleko z tłuszczem. Gotowy budyń ostudzić do temperatury pokojowej. Budyń wymieszać z jagodami i rozłożyć do małych miseczek,

ostudzić. Przed podaniem przybrać kleksami bitej śmietanki. Zamiast czarnych jagód można wykorzystać inne drobne owoce: porzeczki, poziomki lub maliny.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.