Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
16 czerwca 2019, imieniny Aliny Justyny Benona
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Chiński Omlet
6 jajek

2 szklanki kiełków soi lub fasoli mung 20 dag niewielkich jędrnych pieczarek 1 niewielka cebula 1/2 niedużego selera korzeniowego spora garść posiekanej pietruszki 1 łyżeczka sosu sojowego lub przyprawy

do zup sok i skórka otarta z polowy cytryny oliwa lub olej

Pieczarki oczyścić i drobno poszatko-

wać, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na 10 minut. Cebulę, kiełki i na-tkę drobno posiekać, seler zetrzeć na tarce. Białka ubić ze szczyptą soli na Sztywną pianę. Żółtka wymieszać z rozgonionymi jarzynami, łyżeczką przyprawy oraz skórką cytrynową. Dodać

ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażyć na tłuszczu na dużej patelni jak zwykły omlet lub naleśnik - obracając na drugą stronę najlepiej za pomocą pokrywki.
Więcej przepisów na literę C
masz fajny przepis? nie ma go tutaj? wyślij go a my załatwimy resztę

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.04 s.