Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Chrupiące Faworki
50 dag mąki

5 żółtek (z białek można przygotować

bezy) 2 łyżki cukru 1 łyżka masła

sól, piwo, tłuszcz do smażenia cukier puder wymieszany z cukrem

waniliowym do posypania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić do środka żółtka, wsypać cukier, szczyptę soli, i posiekać nożem, a następnie dodać chłodzone masło i energicznie zagniatać rękami, dolewając piwo tak, aby ciasto nie było zbyt twarde. Będzie gotowe, gdy będzie można je bez trudu wyciągać i rozciągać. Wyrobione ciasto cienko rozwałkować, wykrawać tradycyjne faworki i zawijać je. Smażyć natychmiast w rozgrzanym głębokim tłuszczu. Dokładnie odsączyć, posypywać cukrem pudrem.
Więcej przepisów na literę C
masz fajny przepis? nie ma go tutaj? wyślij go a my załatwimy resztę

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.