Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Chrupki
1 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1 szklanka grubo posiekanych dowolnych

orzechów lub migdałów 1/4 szklanki miodu (może być

sztuczny) skórka z 1/2 pomarańczy lub kilka kropli

aromatu pomarańczowego sól 1 łyżka margaryny

Orzechy wysypać na suchą patelnię i chwilę prażyć na małym ogniu, stale mieszając. Do uprażonych orzechów dodać startą skórkę pomarańczową, miód, margarynę i dalej podgrzewać, mieszając, aż się roztopią. Wsypać płatki i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do wyłożonej folią spożywczą i natłuszczonej płaskiej foremki lub tortownicy. ostudzić. Pokroić w kostkę nożem maczanym w gorącej wodzie. Ciasteczka należy przechowywać w szczelnym słoju lub blaszanej puszce.
Więcej przepisów na literę C
masz fajny przepis? nie ma go tutaj? wyślij go a my załatwimy resztę

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.