Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Codzienne Naleśniki Karola
Ciasto:

l 1/2 szklanki mąki

3 jajka

1 szklanka mleka

około 1 szklanki gazowanej wody mineralnej

1-2 łyżki stopionego masła, oliwy lub oleju

sól, mała łyżeczka cukru

Nadzienie:

40 dag mielonego mięsa indyczego

albo posiekanej dowolnej wędliny 1-2 cebule masło

sos pomidorowy - może być keczup garść posiekanej zieleniny (natka

pietruszki, szczypiorek, koperek,

tymianek, majeranek) sól, pieprz ewentualnie garść startego sera żółtego

(najlepiej parmezanu)

Usmażyć naleśniki według przepisu na naleśniki klasyczne (s. 311). Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać posiekane mięso i przesmażyć, stale mieszając, wymieszać z sosem pomidorowym, posiekaną natką i odsączonym z zalewy groszkiem, aby powstała jednolita masa, doprawić do smaku. Nadzieniem smarować naleśniki, zwinąć w rulonik, zakładając przeciwległe boki i obsmażyć na maśle albo ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania, posypać tartym serem i skropić stopionym masłem. Zapiekać około 10 minut w nagrzanym piekarniku.
Więcej przepisów na literę C
masz fajny przepis? nie ma go tutaj? wyślij go a my załatwimy resztę

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.