Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Diabelskie Papryczki
1 kg świeżych, małych, pikantnych

papryczek 1 pęczek świeżego rozmarynu lub bazylii 1 łyżeczka ziarnistego białego pieprzu

1 łyżeczka ziela angielskiego

2 szklanki źródlanej wody

1/2 szklanki mocnego octu winnego 10 dag cukru 1 łyżeczka soli

Papryczki umyć i w całości ułożyć pionowo w wyparzonych słoikach, przekładając gałązkami rozmarynu i przesypu-

jąc lekko zmiażdżonymi ziarnkami pieprzu i ziela angielskiego. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Gorącą (ale nie wrzącą) zalewą zalać papryczki. Zamknąć wygotowanymi pokrywkami i pasteryzować tradycyjną metodą około 20 minut.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.05 s.