Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Zablokuj górę strony
Wiosenno Morska
27 maja 2019, imieniny Magdaleny Jana Juliusza
WYRÓŻNIONE Zwiń ten boks
anka1928
****Wyróżnij ponownie
 >> Wyróżnione
OSTATNIO DODANEZwiń ten boks
  >> mar1usz
  >> mrlopez
  >> blac4k
  >> whiteesensetion
  >> mk74
  >> pitolek
  >> fafkulec
  >> marcin11919
  >> kyrtap
  >> mach
  >> aischa
  >> topolski1982
  >> asiunia0526
  >> krzysiek06
  >> siaska
PRZEPISY DLA KAŻDEGO
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
Do Zupy - Paszteciki Księcia Z Bajki
Nadzienie:

50 dag dużych pieczarek 4-5 sporych orzechów włoskich sól, pieprz 1 łyżka margaryny sok z 1/2 cytryny Ciasto:

30 dag mąki pszennej 15 dag margaryny 1 żółtko

2-3 łyżki śmietany sól, kminek

tłuszcz do smarowania formy, tarta bułka

Przesianą mąkę posiekać z zimną margaryną, żółtko wymieszać ze śmietaną i dodać do ciasta, razem ze szczyptą soli i szczyptą ziaren kminku. Zagnieść szybko ciasto i uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. W międzyczasie przygotować grzybowy farsz: grzyby oczyścić i umyć. Odciąć kapelusze i skropić je sokiem z cytryny, trzonki drobniutko posiekać. Rozgrzać margarynę, udusić posiekane trzonki pieczarek, dodać posiekane orzechy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować i pokroić na spore kwadraty. Na każdym układać kapelusz pieczarki, i przykrywać go masą grzybowo-orzechową. Rogi kwadratów sklepić nad kapeluszami. Posmarować rozmąconym białkiem, posypać kminkiem, ułożyć na natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formie, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor. Zamiast kruchego ciasta można wykorzystać po-

czciwe i nieco łatwiejsze do przygotowania naleśniki, a do masy grzybowo-orzechowej można także dodać posiekaną cebulę.

SZYBKIE SZUKANIE Zwiń ten boks
szukam 
w wieku  - 
lub nicka 
gzip 0.03 s.